Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen via 088 00 20 200 of mailen naar info@cbizz.nl.

Veel gestelde vragen CBizz Fiber

Kan ik mijn huidige CBizz modem via de coaxkabel blijven gebruiken?
Ja , u kunt uw kabelinternetabonnement en het bijbehorende modem als u dat wenst gewoon blijven gebruiken. Bijvoorbeeld als een tweede verbinding. U kunt er echter ook voor kiezen dit abonnement te beëindigen. U kunt uw abonnement schriftelijk opzeggen.
Ik maak geen gebruik van TV, kan ik mijn kabel en RTV abonnement opzeggen?
Ja, als u echt geen gebruik wilt maken van het RTV- en kabelinternetpakket, dan kunt u dit gewoon opzeggen. U heeft dan alleen een CBizz glasvezelinternet- abonnement mét of zónder telefonie.

Indien u een RTV factuur ontvangt van Caiway, dan moet u daar uw RTV- abonnement opzeggen en uw kabelinternetabonnement zegt u dan op bij CBizz.

Als u een factuur ontvangt van CBizz voor uw TV abonnement in combinatie met uw kabelinternet, dan kunt u beide abonnementen opzeggen bij CBizz.

Levert CBizz ook IP TV?
Ja, CBizz levert ook IPTV over een glasvezelaansluiting. U kunt echter uw huidige Coax-RTV-abonnement van CBizz/Caiway wel voortzetten. Het voordeel is dat dat u niet uw bestaande apparatuur hoeft te vervangen en dat, voor wat betreft TV, uw huisinstallatie en opname/afspeelapparatuur ongewijzigd blijven.
Ik heb op mijn huidige kabelinternetabonnement een vast IP-adres, kan ik dat meenemen?
Nee, uw bestaande vaste IP-adres is ten behoeve van het kabelmodem. U kunt optioneel een nieuw vast IP-adres aanvragen welke u kunt gebruiken op uw glasvezelaansluiting.
Ik heb gekozen voor een vast IP-adres, moet ik dan toch DHCP instellen?
Ja, ook als u gebruik maakt van een vast IP-adres dient uw router ingesteld te worden op DHCP. Als u een vast IP-adres bij uw abonnement besteld heeft, zal altijd hetzelfde IP-adres aan uw router toegewezen worden. Als u géén vast IP-adres afneemt, kan het IP-adres wijzigen. Echter, als uw router geen DHCP-request doet, zal er geen verbinding tot stand komen.
Ik maak nu gebruik van een subnet 8 of 16 op mijn kabelmodem. Kan ik dit meenemen naar mijn glasvezel aansluiting?
Nee, op dit moment zijn subnets (nog) niet mogelijk bij dit product.
Zijn er ook subnets 8, 16 of meer beschikbaar op mijn glasvezel aansluiting?
Nee, op dit moment zijn subnets (nog) niet mogelijk. Heeft u deze dringend nodig, dan kunt u dit aangeven bij de afdeling Sales. Zodra subnets technisch te realiseren zijn, laten wij u dit direct weten.
Ik betaal mijn RTV abonnement aan CAIW kan ik dat ook overzetten naar CBizz?
U maakt gebruik van een RTV-abonnement van Caiway en u heeft een kabelinternet- of glasvezelabonnement van CBizz. U krijgt van beide bedrijven separaat een factuur.

U kunt ervoor kiezen om ook uw RTV-abonnement af te nemen bij CBizz. Dit betekent dat u in het vervolg één factuur krijgt van CBizz waarop ook het RTV-abonnement van Caiway aan u in rekening gebracht wordt. Op deze factuur wordt de BTW-specificatie vermeld zoals gebruikelijk is in het zakelijke verkeer. CBizz hanteert één op één de Caiway RTV-prijzen en de Caiway-voorwaarden, u betaalt dus niets extra. Ook prijswijzigingen door Caiway voert CBizz één op één door en het wijzigen en/of toevoegen van losse pakketten kunt u gewoon doorgeven via de CBizz servicedesk.

Ik wil gebruikmaken van een router op mijn glasvezelaansluiting. Waar moet ik op letten?
Als u een router wilt gebruiken om draadloos te kunnen internetten, dan is het mogelijk dat uw huidige router niet geschikt is voor de hoge internetsnelheden via glasvezel. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant van uw router of vraag het aan de CBizz Servicedesk.
Waar moet u opletten voor een geschikte router?
Kies een router met Gigabit LAN- en WAN-aansluitingen. Gebruik altijd een UTP-kabel met als minimale specificatie: CAT5E. Let op: het gebruik van een draadloze router heeft een negatieve invloed op uw internetsnelheid. Op de CBizz servicepagina routers, kunt u routers vinden die geschikt zijn voor hogere snelheden (400Mbps of hoger).

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw internetverbinding is het verstandig om uw router rechtstreeks aan te sluiten op het glasvezel overname punt van CBizz.

Let daarbij op dat uw router een Gigabit WAN-poort heeft. Tevens is het belangrijk om na te gaan of de router wat betreft processorkracht snel genoeg is voor het halen van snelheden hoger dan 200Mbps.

Ga naar de CBizz servicepagina routers.

Kan ik mijn pc ook draadloos met een router aansluiten?
Om optimaal gebruik te maken van de internetsnelheid via glasvezel, sluit u uw pc direct aan op het glasmodem (of uw router) met een UTP-kabel. Als uw pc op een plaats staat die lastig of niet met een kabel te bereiken is, dan kunt u ook een draadloze verbinding maken tussen uw router en pc.
Kan ik mijn FRITZ!Box van het Alles-in-1-pakket gebruiken voor CBizz Fiber?
Ja, dat kan. Neem contact op met de afdeling Sales van CBizz, zij helpen u verder. Het is wel belangrijk om te weten dat de huidige FRITZ!Box 7390 niet geschikt is voor CBizz Fiber 400, aangezien de processor te langzaam is en snelheden >280Mbps niet gehaald worden.
Waar kan ik mijn internetsnelheid van mijn glasvezelabonnement meten?
Om uw internetsnelheid te meten via glasvezel is, wegens de hogere snelheden, een speciale speedtest nodig. De normale speedtests geven een onjuiste meting door. U kunt hier uw internetverbinding testen.
Wat zit er in mijn installatiepakket?
Als u een glasvezelpakket bestelt, dan ontvangt u een installatiepakket met daarin onder meer een glasmodem voor internet (gratis in bruikleen), een uitgebreide installatie- en gebruikershandleiding en de benodigde kabels
Wanneer wordt mijn installatiepakket geleverd?
De verwachte levertijd is 10 werkdagen.
Kan ik de handleiding ook ergens downloaden?
Ja, u kunt de handleiding hier downloaden.
Ik heb mij kunnen inschrijven voor CIF aansluiting, maar ik kan nu niet bestellen.
Het inschrijven (dat wil zeggen dat u kunt aangeven wat uw wens is) is geen garantie dat u een CBizz Fiber pakket daadwerkelijk kunt bestellen. Het bestellen van een CBizz Fiber pakket heeft alleen zin als er een glasvezelaansluiting op uw adres is geplaatst door CIF BV en als CBizz gereed is om de diensten via glasvezel te leveren. Wilt u ook glasvezelaansluiting in uw woning, klik dan hier, of kijk op de website van CIF BV.
Is het aanleggen van de glasvezelkabel gratis?
Woont u in het verzorgingsgebied (met uitzondering van buitengebieden), dan krijgt u gratis een glasvezelaansluiting. Voor de aansluiting op het netwerk hoeft u als klant van CBizz/Caiway dus zelf niets te doen.

U ontvangt automatisch bericht over uw aansluiting. We raden u aan om in te stemmen met de aanleg van glasvezel in uw woning. Als u op een later moment alsnog een glasvezelaansluiting wenst, dan worden er kosten aan u berekend. CIF BV moet dan namelijk voor een tweede keer de straat openbreken. U bent als klant niet verplicht om interactieve glasvezeldiensten van CBizz af te nemen.

Wilt u afzien van een gratis glasvezelaansluiting, dan dient u dit schriftelijk – en uiterlijk twee weken voor aanvang van de graafwerkzaamheden – aan ons te melden.

Ik ben nog geen klant van CBizz, maar wil graag een glasvezelaansluiting.
Tijdens de graafwerkzaamheden wordt u op de hoogte gebracht wanneer u uw woning gepland staat voor een glasvezelaansluiting. Wilt u graag een glasvezelaansluiting nadat uw gemeente opgeleverd is? Neem dan contact op met onze Klantenservice via 088-0020200.
Mijn netwerkkaart van mijn pc/laptop dient geschikt te zijn. Waarop moet ik letten?
De netwerkkaart van uw pc/laptop dient geschikt te zijn om de hoge internet snelheden via glasvezel te kunnen halen. Vooral de netwerkkaarten in oudere desktop pc’s en laptops zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor deze snelheden. De netwerkkaart moet minimaal 1 GB aankunnen. Voldoet uw huidige netwerkkaart niet? U kunt de netwerkkaart in de desktop pc behuizing (laten) vervangen. Uiteraard kunt u ook uw huidige netwerkkaart behouden. U maakt dan alleen niet optimaal gebruik van de internetsnelheid.
Ik heb bij mijn huidige kabelinternetabonnement nog een CAIW/Kabelfoon e-mailadres. Kan ik dat meenemen?
Nee, een kabelfoon.nl/caiw.net e-mailadres is een dienst die in het verleden bij kabelinternetabonnementen geleverd werd. Uit coulance heeft CBizz deze dienst enige tijd ondersteund. Bij glasvezel kunt u gebruik maken van een e-mailadres uit uw eigen domein of u kunt natuurlijk ook gebruik gaan maken van een Gmail/Outlook.com/Yahoo! Mail. Als u nog geen eigen domeinnaam heeft, dan kan CBizz dit voor u regelen.