Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of u wilt contact met ons opnemen?
Stuur ons een e-mail

Persbericht gebruiken?

Geeft het door op ons
servicenummer:
088 00 20 200

CBizz kiest voor Eurofiber

CBizz kiest OTS-verbindingen van Eurofiber als backbone voor zijn netwerk - 7 januari 2011

Schaalbare en kostenefficiënte oplossing helpt zakelijke internet-telecommunicatie operator zijn ambities te realiseren

Zakelijke internet-telecommunicatie operator CBizz heeft gekozen voor glasvezelverbindingen van Eurofiber als backbone voor zijn netwerk. Het gaat om OTS (Optisch Transmissie Service)-verbindingen met een zeer hoge datatransportcapaciteit. Met de nieuwe infrastructuur beschikt CBizz over een krachtige basis voor het aanbieden van zijn diensten, die bovendien kan meegroeien met de ambities van het bedrijf.

CBizz heeft een 10Gbps OTS-ring van Eurofiber afgenomen die de Randstad omspant. De OTS-verbindingen werken met DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing)-apparatuur, die het mogelijk maakt om data via verschillende kleuren licht over één glasvezel te laten lopen. Met de OTS-backbone beschikt CBizz niet alleen over zeer veel bandbreedte, maar kan het bedrijf de capaciteit ook eenvoudig en kostenefficiënt uitbreiden. Bij het overbruggen van langere afstanden, zoals bij CBizz het geval was, biedt OTS ook een kostenefficiënte oplossing. Het signaal hoeft onderweg niet geregenereerd te worden.

“De Eurofiber-verbindingen vormen de motor onder de motorkap van ons bedrijf”, zegt Peter Grotenhuis, die samen met Sikko de Graaf de directie van CBizz vormt. “Met deze krachtige en betrouwbare glasvezelbackbone onderscheiden we ons in de markt en kunnen we snel opschakelen naar een hogere bandbreedte. Het aanbod van Eurofiber was ook financieel erg interessant en is een goede aanvulling op de al bestaande glasvezel infrastructuur van CBizz. Bovendien konden de verbindingen snel opgeleverd worden. We zijn hiermee klaar voor de toekomst.”

CBizz is de voortzetting van CAIW Business, de zakelijke tak van kabelbedrijf CAIW. Het bedrijf werd in oktober 2009 zelfstandig en opereert sinds april 2010 onder de naam CBizz. Het bedrijf biedt ondernemers hoogwaardige internetverbindingen, koppelt bedrijfsnetwerken en levert diensten zoals internettelefonie en hosting. CBizz is bezig de infrastructuur van CAIW geleidelijk aan te vervangen door een eigen netwerk, met nog meer mogelijkheden voor zakelijke klanten.