Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of u wilt contact met ons opnemen?
Stuur ons een e-mail

Persbericht gebruiken?

Geeft het door op ons
servicenummer:
088 00 20 200

Your Fiber nieuwe overname van glasvezelprovider CBizz

Glasvezelprovider CBizz gaat samen verder met Your Fiber. De aankoop van de telecom operator uit Overijssel is in lijn met de versnelde Buy & Build strategie die CBizz onlangs heeft ingezet met een investeringsfonds dat beheerd wordt door Capitalmind. - 19 april 2016

CBizz streeft naar een flinke groei op korte termijn. De Buy & Build strategie houdt in dat de bouw en uitrol van glasvezelnetwerken wordt versneld en er een aantal middelgrote internetbedrijven met een focus op glasvezel aangekocht zullen worden. De aankoop van Your Fiber is hierin de eerste stap. Your Fiber heeft een eigen backbone in Nederland die het zelf belicht en is net als CBizz gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke glasvezelverbindingen.

Nieuwe glasvezeltechniek

“Het samengaan met Your Fiber maakt ons als bedrijf sterker”, aldus CBizz CEO Sikko de Graaf. “De kracht van Your Fiber zit hem voornamelijk in de geavanceerde technische kennis en de specifieke, klantgerichte oplossingen die het bedrijf biedt. Met deze stap krijgen wij nieuwe kennis van DWDM-techniek aan boord en een sterkere positie in het midden en hogere marktsegment.” Your Fiber is gespecialiseerd in het aanbieden van glasvezel via DWDM-techniek, waarbij één glasvezelkabel door meerdere lichtbronnen wordt benut en een veel hogere datacapaciteit kan transporteren. Een techniek die met name interessant is voor grote bedrijven en instellingen met een specifieke internetbehoefte.

Samen kansen benutten

Your Fiber blijft als eigen merknaam en bedrijfsidentiteit bestaan. CEO Herbert Ter Morsche en CTO Hein Boot blijven beiden aan. De klanten van Your Fiber zijn inmiddels ingelicht over het samengaan met CBizz. Your Fiber CEO Herbert Ter Morsche: “Voor ons en onze klanten is dit een mooie stap vooruit. Door onze eigen omvang in combinatie met de groei door de jaren heen, werden wij beperkt in onze verdere groeimogelijkheden. Met de backoffice en de uitrolcapaciteit van CBizz achter ons kunnen we samen de kansen van de zakelijke glasvezelmarkt gaan benutten.”

Over CBizz

CBizz is een voorname speler binnen de glasvezelmarkt, gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke glasvezelverbindingen door heel Nederland. Dit doen zij momenteel op ruim honderd bedrijventerreinen. Daarnaast levert CBizz eigen maatwerk internetverbindingen aan bedrijven die vanaf meerdere locaties werken, zich in buitengebieden bevinden of een specifieke internetbehoefte hebben. Begin maart heeft CBizz een investering van aangetrokken om de groei te versnellen. De investering komt van een groep informele investeerders en wordt beheerd door Capitalmind, een in de telecomsector gespecialiseerd corporate finance bedrijf.
cbizz.nl/over-cbizz

Over Your Fiber

Your Fiber is net als CBizz gespecialiseerd in het aanbieden van glasvezel voor de zakelijke markt, voornamelijk over zijn eigen netwerk. Dit doen zij voor middelgrote tot grote bedrijven en instellingen. Het bedrijf beschikt over meer dan 25 jaar kennis en ervaring in ICT en glasvezeltechnologie.
www.yourfiber.nl/nl/over-yourfiber