Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of u wilt contact met ons opnemen?
Stuur ons een e-mail

Persbericht gebruiken?

Geeft het door op ons
servicenummer:
088 00 20 200

Snelste WiFi netwerk bij Van Nelle Ontwerpfabriek

De Van Nelle Ontwerpfabriek en CBizz bieden snelste WiFi netwerk - 18 januari 2013

Vanaf nu hebben bezoekers van evenementen in de Van Nelle Ontwerpfabriek het snelste WiFi netwerk van alle evenementenlocaties in Nederland tot hun beschikking. De Van Nelle Ontwerpfabriek en CBizz verbinden de gasten met de allernieuwste glasvezel bekabeling en Acces Points met de wereld. Live streaming, event-apps, stemmen met je iPhone, met het nieuwe WiFi netwerk gaat dit probleemloos!

Een nieuw WiFi netwerk biedt bezoekers van een event op het terrein van de Van Nelle Ontwerpfabriek nog sneller en beter toegang tot internet. Het nieuwe draadloze netwerk maakt gebruik van de nieuwste WiFi standaarden en is bovendien beschikbaar in alle evenementenruimtes. 12 WiFi Acces Points zorgen dat alle evenementenruimtes draadloos met het internet zijn verbonden. Het netwerk is compatibel met alle gangbare smartphone- en tabletsystemen.

Toename online wensen
De behoefte aan datacapaciteit tijdens evenementen groeit razendsnel. Bezoekers willen tussendoor hun mail kunnen checken, maar ook indrukken, reacties en foto’s delen met anderen via de sociale netwerken. Ook de vraag naar live streaming van en tijdens evenementen neemt snel toe en het aantal ‘event-apps’ groeit met de dag. ‘Online’
neemt een steeds grotere rol in tijdens evenementen. Bijvoorbeeld het duurzaamheidsevenement Rio aan de Maas dat plaatsvond in de Van Nelle Ontwerpfabriek was de gehele dag trending topic op Twitter. Op die manier werden
naast de tweeduizend bezoekers nog eens 1,1 miljoen mensen online bereikt.

Geslaagde samenwerking tussen partners
De hardware voor het nieuwe systeem is afkomstig van Cisco, dat ook de hardware leverde voor de dataverbindingen bij de Olympische Spelen in Londen. De WiFi installatie is aangelegd door CBizz , binnen het ‘Van Nelle’ complex leverancier van o.a. telefonie, internet, glasvezel. CBizz werkt samen met het innovatieve partners zoals Datacenter SmartDC dat eveneens op het terrein van de Van Nelle Ontwerpfabriek is gevestigd. CBizz beheert twee glasvezelringen (één als reserve) voor razendsnel dataverkeer welke de backbone vormen voor het WIFI netwerk.

Nieuwe technieken in een oude fabriek
De begin jaren ’30 ontworpen Van Nelle Fabriek is een glazen paleis met veel beton en staal en heeft dus weinig bereik. De binnen aangebrachte WiFi Acces Points vangen dat probleem moeiteloos op. De ontwerpers van destijds hebben veel hoge ruimtes gecreëerd(de Tabaksfabriek is ruim 10 meter hoog) en dat is uitermate gunstig voor vlekkeloos WiFi-verkeer. De moderne technieken bewijzen dat zelfs in een oude monumentale fabriek de nieuwste technieken en mogelijkheden waar kunnen worden gemaakt.