Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen via 088 00 20 200 of mailen naar info@cbizz.nl.

Pim van Velzen, van Schalke IT-services is als externe automatiseerder
verantwoordelijk voor het systeem- en netwerkbeheer bij Euro West, verpakker van groente en fruit. Hij loopt al zo’n 10-12 jaar mee bij Euro West en wordt gezien als collega.

“Als het enigszins kan, moet je glasvezel hebben”

“Het is handig dat je de processen weet. Bijvoorbeeld dat ik ’s morgens tussen zes en elf hier beter niet kan zijn. Dan vindt het grootste gedeelte van de inkoop en verkoop plaats, er zit dan niemand te wachten op
onderhoud van het netwerk.”

Euro West werkt met een hybride omgeving en niet volledig in de cloud. Desondanks zijn ze wel
afhankelijk van hun internetverbinding.
“De emailserver draait lokaal en ook het handelspakket. Dus als de verbinding er even eruit ligt, kunnen we nog wel in de handelswaar en correspondentie. Maar verkoop gebeurt via email en Voip, dat is dus echt kritiek voor ons. Een uptimegarantie is dan zeker nodig”.

“Op de meeste bedrijventerreinen is ooit een koperverbinding neergelegd en dat ligt er veelal nog. Op ABC Westland kunnen we gelukkig met glasvezel werken. Glasvezel kun je opschalen en met verschillende lichtbundels kun je nog meer bandbreedte halen. Bij koper ben je gelimiteerd, ondanks dat er ook daar steeds nieuwe technieken worden toegepast. Bovendien heb je bij glasvezel minder storing. Als er bij koper bijvoorbeeld een elektriciteitskabel naast ligt, dan heb je daar echt last van.”

“Meer data is simpelweg meer bandbreedte”

“Ik adviseer mijn klanten over de verbinding en als het even kan dan is dat glasvezel. Ik kende CBizz al van andere terreinen en hun project in Honderdland. Daar zijn we met Schalke IT ook nauw betrokken bij geweest. Dus toen ze naar ABC Westland kwamen, hoefden ze mij niet meer te overtuigen. Meer data is simpelweg meer bandbreedte. Grote processen gaan over internet. Dan moet je gewoon een stabiele verbinding hebben. Iedereen is aan het groeien, dus moet je erop voorbereid zijn.”

Aan andere ondernemers op ABC Westland heeft Pim een duidelijk advies. “Als het enigszins kan, moet je gewoon glasvezel hebben. Als je net start en een kleine onderneming bent, dan neem je misschien een wat lichter pakket. Bij een CBizz glasvezelverbinding zit er gewoon een goed team achter en dan weet je zeker dat als er een probleem is, dit ook de volledige aandacht krijgt en direct wordt opgelost. De communicatie met CBizz verloopt goed en de organisatie is goed opgezet. De uptime bij CBizz is gewoon in orde. Ik moet naar Engeland elke maand een rapportage uitbrengen hierover, dus ik stuur ze netjes elke keer hetzelfde mailtje.”

Bekijk het aanbod op ABC Westland